05. 09. 2011.

Sinhronizacija Outlook i Facebook kalendara sa Gmail-om


Sa sve više uređaja i aplikacija koje koristimo, ponekad sinhronizacija kalendara može postati prava noćna mora. U ovom članku pokušaćemo da objasnimo kako je moguće sinhronizovati sve vaše kalendare i imati jedinstven pristup istim sa vašeg android uređaja ili Gmail-a.


Kao što već znate, prilikom aktiviranja Android telefona, potrebno je da povežete telefon sa vašim Gmail nalogom. Vaš Android uređaj će automatski sinhronizovati sve vaše Gmail kontakte, kalendar, Google Docs dokumente itd. Međutim, da biste sinhronizovali facebook i Outlook kalendare, potrebno je da uradite par stvari. Download-ujte i instalirajte Google Calendar Sync aplikaciju sa sledeće adrese: http://dl.google.com/dl/googlecalendarsync/googlecalendarsync_installer.exe .

Google Calendar Sync

Nakon instalacije biće potrebno da se ulogujete sa vašim Gmail nalogom i da podesite frekventnost i vrstu sinhronizacije. Ako podesite aplikaciju prema priloženoj slici, Outlook kalendar će biti sinhronizovan svakih 10 minuta u jednom smjeru, iz Outlooka u Gmail. Ovim ćete zadržati, vaš predpostavljeno poslovni kalendar, “čist” od rođendana raznih tetaka i ostalih privatnih stvari. Morate imati u vidu da je potrebno da aplikacija za sinhronizaciju bude aktivna kako bi Outlook kalendar uvijek bio svježe sinhronizovan, prema tome, postavite Google Calendar Sync aplikaciju u Startup folder u vašem Windows Start meniju.

A šta je sa Facebook-om? Nakon logovanja na Facebook kliknite na Events.
Sinhronizacija google i facebook kalendara

Na sledećem ekranu sa izaberite Export i iskopirajte URL iz popup prozora. Budite oprezni sa ovim URL-om, jer bi on omogućio bilo kome pristup vašem Facebook kalendaru.

Sinhronizacija google i facebook kalendara

Ulogujte se na Gmail i kliknite na kalendar. Kliknite na strelicu pored Other Calendars i izaberite Add by URL.

Sinhronizacija google i facebook kalendara

Sada je vrijeme da iskopirate URL koga ste predhodno dobili na Facebook-u.

Sinhronizacija google i facebook kalendara

Ovim ste singronizovali vaše Facebook i Outlook kalendare. Vaš telefon će ostalo uraditi automatski.


There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.