19. 09. 2011.

Ratovi patenata se nastavljaju


Google je kupio 1.023 nova patenta od IBM-a u nadi da će uspjeti da odbrani Android platformu od tužbi Microsofta, Applea i Oraclea. Google nije objavio detalje o ovoj transakciji.


Ovi patenti su dodatak patentnom portfoliju koje je Google dobio kupovinom kompanije Motorola Mobility za 12,5 milijardi dolara. Motorola sadrži 17,500 odobrenih patenata i 7,500 koji čekaju na odobrenje. Smatra se da Google na ovaj način pokušava da zaštiti sebe i proizvođače Android uređaja od Appleovih tužbi, od kojih neke imaju ozbiljne posledice. Najskoriji udarac Samsungu i Androidu je zabrana prodaje Galaxy Tab 10.1 tableta u pojedinim evropskim zemljama zbog sličnog načina skrolovanja slika u galeriji. Google je takođe nedavno “prodao” HTC-u devet patenata koji je HTC iskoristio za kontra tužbu protiv Applea.

Dok se ratovi patenata nastavljaju, sigurni smo da Apple neće uspjeti da zaustavi eksplozvinu prodaju Androida, ali će učiniti sve što je u njihovoj moći da je uspori i da iskoristi kupljeno vrijeme da bi se bolje pozicionirao na tržištu.


Takođe preporučujemo:


Srećna Nova godina!
Srećna Nova godina!
Vijesti
Android aplikacije dostigle cifru od 10 milijardi downloada
Android aplikacije dostigle cifru od 10 milijardi downloada
Vijesti
World of Goo
World of Goo
Igre

There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.