20. 09. 2011.

Intel i Google udružuju snage


Dobre vijesti za sve korisnike Androida, nam dolaze ovaj put iz Intela. Naime Intel i Google objavili su kako će u buduće raditi zajedno na optimizaciji Atom procesora za Android platformu. Bez obzira na rezultat, slavlje možemo početi mi krajnji korisnici. Više konkurencije obično znači niže cijene i bolji kvalitet.


Nakon pada u prodaji PC uređaja i sve većeg rasta prodaje tableta i pametnih telefona, Intel pokušava da preorijentiše svoj biznis, i uzme dio kolača. Nvidia sa svojim Tegra procesorima već ima oko 70% tržišta, a za kraj godine najavljuje Tegra procesore sa 4 jezgra, sto će dodatno da oteža stvar za Intel. Sa svojim kodnim imenom Kal-El (Ime po kome je poznat Supermen na Kriptonu), možemo očekivati superioran skok u performansama. Kako će modifikovana verzija Atom procesora da se nosi sa svim tim, saznaćemo relativno brzo.

Sa svojim ogromnim resursima, sigurni smo da će Intel uraditi sve da ostvari svoj cilj. Nama ostaje da samo posmatramo iz prikrajka i da uživamo u svim unapređenjima koje će ovaj tehnološki rat sigurno donijeti. Prve telefone i tablete sa Intelovim čipovima možemo očekivati početkom 2012 godine.


Takođe preporučujemo:


Srećna Nova godina!
Srećna Nova godina!
Vijesti
Android aplikacije dostigle cifru od 10 milijardi downloada
Android aplikacije dostigle cifru od 10 milijardi downloada
Vijesti
World of Goo
World of Goo
Igre

There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.