28. 09. 2011.

Samsung izbacio dva nova Galaxy S II modela


Samsung Galaxy S 2 HD LTE

U nedavnoj najavi Samsung je predstavio dvije nove verzije dobro nam poznatog Galaxy S II telefona. Radi se o modelima Galaxy S II LTE i Galaxy S II HD LTE.


Model Galaxy S II LTE dolazi sa Super AMOLED ekranom 4.5 inča i rezolucijom 800 x 400 pixela. Naprediji model Galaxy S II HD LTE ima 4.6 inča Super AMOLED ekran sa rezolucijom od nevjerovatnih 1.280 x 720 pixela sto ga čini prvim AMOLED ekranom sa 316 ppi (piksela po incu). Ovo je malo niže 327ppi koje ima iPhone 4. Oba telefona pokreće 1.5GHz dual core procesor, Android 2.4 Gingerbread i 16GB memorije. Od ostalih specifikacija izdvajamo 8 MP zadnju i 2 MP prednju kameru, podršku za snimanje videa sa 1080P HD, TV-out funkciju zasnovanu na MHL (Mobile High Definition Link) tehnologiji, WiFi, Bluetooth 3.0+HS, NFC, slot za microSD i 1850mAh bateriju. Oba modela su prilagodjena super brzim 4G mrežama i svega 9.5mm debela, sto ih čini među najtanjim na tržištu.

Samsung Galaxy S II HD LTE

Modeli Galaxy S II LTE i Galaxy S II HD LTE za sada su dostupni samo u Južnoj Koreji a Samsung nije objavio da li i kada će ova dva telefona biti dostupna na internacionalnom tržištu.


There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.