01. 10. 2011.

B92 za Android


B92.net

Godišnjicu Android aplikacije B92, obilježio novi upgrade. Jedna od najvećih informativnih kuća u regionu, već više od godinu dana, ima svoju aplikaciju za Android OS.


Ova aplikacija osvojila je oktobra prošle godine, glavnu nagradu korisnika u jedinstvenom konkursu za razvoj lokalno primjenjljivih aplikacija za mobilne uređaje „VIP Android izazov 2.0“. Nedavno, u sklopu obilježavanja godišnjice, aplikacija je doživjela najnoviji upgrade.

Autori aplikacije, uspjeli su već u prvoj verziji, da obezbijede jednostavne, ali atraktivne stranice, i lako pretraživanje njihovog sadržaja -najnovijih informacija iz svijeta sporta, politike, biznisa, kulture. Moguće je pretraživanje TV i radio programa, kreiranje liste omiljenih televizija, pretraživanje emisija po imenima i žanru. Korisnici mogu da komentarišu sadržaje aplikacije, kao i da šalju svoje video-klipove i slike.

B92.net B92.net

Jedna od novina upgradea se sastoji u promjeni načina otvaranja internih linkova. Sada, umjesto otvaranja internog linka u browseru telefona, novi sadržaj sa B92 se otvara unutar aplikacije i prikazan je na isti način kao i link na kom ste već bili. Na taj način se omogućava ista forma i način za slanje komentara. Eksterni linkovi, odnosno oni koji nisu sa B92 sajta, otvaraju se u odgovarajućem browseru telefona. Takođe je moguće preporučivati ili ne preporučivati komentare iz aplikacije.

B92.net B92.net

Kreatori su pored dizajna, promijenili i navigaciju, pa sada umjesto niza ikonica postoji jedna u hederu, pritiskom na koju se otvara novi meni , kojim je moguće otići u vremensku prognozu, TV program, fotogaleriju. To će biti i mjesto novih servisa, koji su u planu.

Za razliku od stare verzije, sada su dostupni i video materijali sa B92. Za sada su podržani sadržaji sa YouTubea za sve uređaje i sa Blip.tv za uređaje sa instaliranim Adobe Flash.

Cijena: Besplatna

There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.