03. 10. 2011.

Cut The Rope – Toy Box update


Cut the Rope

Na žalost, dugo vremena smo morali da gledamo loše klonove ove igrice na Android Marketu, sve do zvaničnog izdanja 30. juna ove godine. Programeri iz ruske firme ZeptoLab su se trudili da ne gube vrijeme i osim korigovanja raznih bagova i poboljšanja performansi, ovaj update sadrži i 25 novih nivoa.


Za sve one koji nisu upoznati sa ovom igrom (ako takvih uopšte i ima), priča je prilično jednostavna i počinje ovako. Jednog dana, na pragu svojih vrata, nalazite paket na kojem piše – Hraniti slatkišima. Otvorili ste paket i na vaše čudo, unutra se nalazi malo zeleno čudovište zvano Om Nom. Pošto niste uspjeli da nađete prihvatilište za mala zelena čudovišta u vašem telefonskom imeniku, odlučujete da ga zadržite. Međutim nedugo zatim, primjećujete da brinuti o Om Nomu nije tako jednostavna stvar.

Cut the Rope Cut the Rope

Ovo uvijek gladno čudovište će vas provesti kroz 200 prelijepo osmišljenih nivoa raščlanjenih na 8 svijetova, gdje svaki svijet ima po 25 nivoa. Cilj svakog nivoa je da preko nebrojenih prepreka dobacite slatkiš do Om Nomovih razjapljenih usta. Tokom ovog procesa morate skupljati zvjezdice, koje osim što nose dodatne poene, služe i za otključavanje novih svijetova. Na svakom nivou postoje 3 zvjezdice i nije potrebno sakupiti sve kako bi ste prešli nivo, sve dok imate dovoljan broj zvjezdica za otključavanje sledećeg svijeta. Ali, postoji nešto kod ove igre, što vam neće dati mira sve dok ne budete imali perfektan skor, pa makar to značilo i par neprospavanih noći. Za hard core igrače, tu su i 33 dostignuća (achievements), kao na primjer presijecanje konopca 2000 puta, sakupljanje 300 zvjezdica i slično. Postoji i par top lista, kao što su globalna i lista najboljih u zadnja 24 sata, a ukoliko se pokaže da nije jednostavno dospjeti na neku od ovih lista, možete se takmičiti sa svojim Facebook prijateljima i pokazati ko je glavni.

Cut the Rope Cut the Rope

Osim prepreka sa kojim ste se susretali na prethodnim nivoima, ono što je karakteristično za Toy Box su trampoline. Nivoi su kao i obično lijepo dizajnirani i animirani, međutim po našem mišljenju, dosta lakši od onoga sa čim ste se susretali u recimo Cosmic Box, tako da će vam nove nivoe trebati svega par sati.

Za kraj dovoljno je samo reći, Cut the Rope je igra koja se apsolutno mora naći u vašoj kolekciji. Igra je besplatna na GetJar-u (o kome smo nedavno pisali: Premium aplikacije vrijedne 50USD besplatne sa GetJar), dok na Android Marketu košta 0.99 USD.

Cijena: $0.99 / Besplatna na GetJar

1 Komentar


Trackbacks and Pingbacks

Leave a Comment


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.