05. 10. 2011.

Chrome uskoro dolazi na Android?


chrome

Jedna od velikih nepoznanica do sada, bila je, zašto Google ne koristi Chrome već ima posebnu verziju browsera za Android. Prema informacijama koje su nedavno procurele iz Chromium tima, sa Ice Cream Sandwitch-om možda konačno konačno dobijemo i pravu verziju Chrome browsera.


Googleov browser Chrome je baziran na open source projektu pod imenom Chromium, na čijem web sajtu su i primjećeni komentari programera vezani za Android verziju Chroma. Ista verzija browsera na desktop i mobilnim uređajima bi osigurala bolju sinhronizaciju korisničkih podataka između platformi kao što su bookmarks-i, snimljene login informacije i slično. Takođe sa sve boljim performansama mobilnih uređaja izvjesno je da bi ovakva integracija otvorila put Chrome aplikacijama i igrama na Android uređajima.

Da li ćemo zaista vidjeti Chrome na Android platformi, ili je ovo samo eksperiment koji nikada neće ugledati svijetlo dana znaćemo već u utorak sledeće nedelje, gdje će na konferenciji Googla i Samsunga biti predstavljeni Nexus Prime i Ice Cream Sandwich.


Takođe preporučujemo:


Srećna Nova godina!
Srećna Nova godina!
Vijesti
Android aplikacije dostigle cifru od 10 milijardi downloada
Android aplikacije dostigle cifru od 10 milijardi downloada
Vijesti
World of Goo
World of Goo
Igre

There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.