14. 10. 2011.

Belgrade Food


Belgrade Food

Uvijek nam predstavlja posebno zadovoljstvo testiranje neke od domaćih aplikacija. Ovog puta predstavljamo Belgrade food, za sve one koji su u potrazi za hranom u bilo koje doba dana i noci, a nedovoljno poznaju Beograd.


Ovu aplikaciju karakteriše prilično jednostavan korisnički interface, što zna biti naročito korisno ako ste popili par piva više i u kasnim večernjim ili jutarnjim satima ne biste da preturate milion opcija da biste našli ono što tražite. Nakon pokretanja aplikacije, na ekranu se pojavljuje mapa sa vašom trenutnom lokacijom, i sve što treba da uradite je da izaberete tip restorana koji vas zanima i radijus u kome ste voljni da pješačite.

Po pritisku na dugme “Pronađi klopu”, na ekranu ćete dobiti mapu sa 10 najbližih mjesta sortiranih po udaljenosti. Putanja od vaše trenutne lokacije do najbližeg restorana će biti automatski ucrtana. Ukoliko odaberete neko drugo mjesto sa liste, mapa će biti osvježena sa putanjom do nove lokacije, a ako vam to više odgovara, umjesto obične mape možete odabrati i satelitski snimak.

Belgrade Food

Pritiskom na dugme “Info” dobićete detalje vezane za mjesto koje želite da posjetite, kao što su broj telefona, radno vrijeme, adresa, specijalna ponuda i slično. Ukoliko želite pritiskom na broj telefona možete pozvati restoran i napraviti rezervaciju ili poručiti hranu. Ako tokom potrage za hranom nađete neko mjesto koje vam se naročito sviđa i koje vam je priraslo srcu, možete ga dodati u listu omiljenih, kako bi kasnije nasli put do njega uz pomoć jednog klika. Svi oni koji su stranci, ili žele da se prave stranci, osim srpskog mogu odabrati i engleski jezik.

Belgrade Food Belgrade Food

Aplikacija radi odlično u landscape i portrait modu i nismo primjetili neke probleme tokom korišćenja. Jedan od nedostataka (po nama) je da aplikacija ne funkcioniše van Beograda, tako da ako recimo putujete u Beograd poslovno ne možete pogledati šta se nalazi u blizini vašeg hotela prije nego što stignete. Takođe nam nedostaje i strelica za kompas, na koju smo tako navikli. Međutim, sigurni smo da svi oni koji imaju bar malo avanturističkog duha neće misliti da je to neki problem. Sa preko 300 mjesta gdje možete jesti, Belgrade Food je aplikacija koju možemo preporučiti svima bilo da živite u Beogradu ili ga planirate posjetiti.

Belgrade Food Belgrade Food

Cijena: Besplatna

1 Komentar

  • Jovan says:

    E super app…nasao sam u kraju jedan bas dobar rostilj koji nisam znao ni da postoji…Dobro ce doci posle povratka iz grada!!! 🙂


Trackbacks and Pingbacks

Leave a Comment


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.