01. 11. 2011.

Blic


Blic

Još jedan dnevnik sa ex Yu prostora odnedavno se može naći na Android marketu. Blic aplikacija lansirana je u junu, a poslednji update je bio 6.septembra i do sada je downloadovalo 50.000 korisnika.


U klasičnom maniru novinskih aplkacija, vijesti su podijeljenje u niz sekcija, koje možete birati na preglednim menijima, koji se nalaze na vrhu i na dnu ekrana. Možete pregledati i galeriju slika, vremensku prognozu i dnevni kurs valuta. Korisnici sa malim displejom, mogu povećati font zarad lakšeg čitanja. Za one malo starije, tu je i strip, koji će ih podsjetiti na bezbržne dane djetinjstva, kada su sa drugarima razmjenjivali i sakupljali štampana izdanja.

Blic Blic

I pored visokog rejtinga od 4 zvjezdice na marketu, korisnici imaju brojne zamjerke – ne otvaraju se sve slike u članku, ne vide se, tj. nema linkova za video, pritiskom na back se vraća na početnu stranu, a ne na prethodno učitanu, sporo učitavanje, neobjavljivanje komentara… Mi pri korištenju aplikacije nismo imali navedene probleme.

Blic Blic

Za naš ukus i meniji su malo prenaglašeni, naročito donji, mada nestaju kada otvorite pojedini članak i ostavljaju sav slobodan prostor na ekranu za čitanje. Blic aplikacija je preporuka svima koji su ljubitelji štampanog izdanja i jos jedna u arsenalu domaćih informativnih aplikacija.

Cijena: Besplatna

There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.