18. 11. 2011.

Slice it!


slice it

Svi ljubitelji mozgalica sigurno već odavno znaju za Slice it. Ova neobična igrica može zavarati one koji se prvi put srijeću sa njom i učiniti se veoma lakom, međutim, to je samo prvi pogled. Da vidimo o čemu se radi.


Slice it vam kroz dvije epizode, podijeljene u 10 nivoa i 200 podnivoa, daje zadatke da geometrijske figure podijelite na jednake djelove koristeći linije. Na svakom nivou dobijate uputstvo sa koliko linija trebate podijeliti figuru. Dakle, ako dobijete zadatak da podijelite kvadrat sa 3 linije na 6 jednakih djelova, morate učiniti baš tako,i ako mozda to možete učiniti i sa manje. Linije možete kontrolisati sa dva prsta i tako pokušati da ih idealno postavite. Takođe svaku liniju možete obrisati pritiskom na undo i pokušati ponovo. Ako dobro obavite zadatak, vidjećete kolika je površina djelova koje ste napravili. Oni ne moraju biti potpuno iste povrsine, dozvoljena je određena tolerancija tj.odstupanje, međutim od uspješnosti zavisi i broj zvjezdica koje ćete dobiti za obavljeni zadatak. Ako osvojite 5 zvjezdica, na sledećem ćete dobiti Hint, odnosno nagovještaj kako da bolje isiječete površinu. Da biste sa jednog nivoa prešli na drugi, potrebno je da kroz 20 podnivoa osvojite 50 zvjezdica. Ukoliko vam neki nivo predstavlja veliku prepreku, možete ga izbjeći i vratiti se kasnije.

slice it slice it

Zanimljivo je da se početni nivou dostojni osmogodišnjaka kasnije sve više usložnjavaju i ponekad zahtijevaju pravu strategiju. Grafika je jako jednostavna, kao sveska na kvadratiće iz prvog osnovne, što u početku dodatno ostavlja utisak jednostavnog matematičkog zadatka. Već posle par podnivoa uvjerićete se da nije tako, naprotiv.

Igrica je sada dostupna na 6 jezika-engleskom, japanskom, njemačkom, španskom, francuskom i italijanskom, a kreatorski tim Come2us je ostavio prostora za jos epizoda. Do tada, sigurni smo da ćete uživati.

Cijena: Besplatna

Takođe preporučujemo:


ConvertPad – Unit Converter
ConvertPad – Unit Converter
Aplikacije
Hide It Pro
Hide It Pro
Aplikacije
Google Sky Map
Google Sky Map
Aplikacije

There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.