01. 12. 2011.

World of Goo


World of Goo

Nakon svih pucačina i jednoličnih igara u kojima je najveća novina bolja grafika, World of Goo predstavlja pravo osvježenje. Ovo je jedna unikatna igra koju ćete dugo pamtiti i u kojoj ćete uživati.


World of Goo je napravljena od strane nezavisne programerske kuce 2D Boy. Njenu osnovu čine Kyle Gabler i Ron Carmeldva koji su ranije radili u čuvenom Electronic Artsu. World of Goo je nešto potpuno novo, nešto što do sada niste vidjeli i nakon prvih par minuta igre će vas tako snažno privući da nećete prestati da je igrate dok ne dodjete do kraja.

World of Goo World of Goo

World of Goo je zapravo mozgalica u kojoj je potrebno da uz pomoć ljigavih loptica (goo) premostite prepreke koje se nalaze ispred vas i što veći broj istih prebacite do sisaljke koja će ih dalje transportovati u fabriku. Postoji više različitih vrsta loptica, svaka sa svojim posebnim karakteristikama koje ćete morati pravilno upotrijebiti kako bi ste riješili zadatak pred vama.

World of Goo World of Goo

Igra sadrži 48 nivoa podijeljenih u 5 svjetova. Po završetku igre, možete pokušati da napravite najveći toranj takmičeći se ostalim igracima širom svijeta. Oni najbolji će imati svoje ime i zemlju visoko u oblacima.

Ova igra je originalno izdata za PC računare, a kasnije i za ostale platforme i od nedavno na Android uređajima. Ukoliko nebrojene nagrade za ovu igru nisu dovoljne da bi vas ubjedili da je kupite, preporučujemo da skinete besplatnu demo verziju i da je probate na svom uređaju. Igra radi kako na Android tabletima tako i na mobilnim telefonima, uz uslov da imate minimalno Android 2.2. Cijena je $2.99 sa popustom od 40% koji će važiti do 5tog decembra.

Cijena: $2.99 (sa 40% popusta do 5tog decemba)

There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.