06. 12. 2011.

Galaxy S2


Galaxy S2

Polako se približavamo kraju godine, pa smo odlučili, da vam predstavimo Samsung Galaxy S2, uređaj koji je oboilježio predhodnu godinu i proglašen najboljim Android telefonom 2011.


Ovaj model je za mnoge označio povratak povjerenja u Samsungove telefone, a brojni blogeri i autori sajtova o mobilnim telefonima tvrde da najveći broj pitanja od svojih korisnika dobijaju upravo za ovaj telefon. Samsung je ovim telefonom prekinuo nekoliko godina dominacije iPhona, a neki čak tvrde da je baš Galaxy S2 razlog zbog kojeg se sve više tvrdokornih iPhone ljubitelja okreće Androidu.

Što zapravo čini ovaj telefon toliko posebnim?

Za početak, impresivna je težina od 116g i dimenzije 125.3 x 66.1 x 8.5mm, što ga čini vjerovatno najtanjim i najlakšim smartfonom koji ćete držati u rukama. Korisnici kažu da ga praktično ne osjećaju u džepu. Ekran je 4.2 inča, napravljen u AMOLED Plus Screen tehnologiji, koja obezbjeđuje nevjerovatan vizuelni doživljaj.

Galaxy S2

Galaxy S2 koristi Android 2.3 Gingerbread verziju OS i 1.2Ghz dual-core Qualcomm procesor, koji donose nevjerovatnu brzinu učitavanja i downloadovanja sadržaja sa marketa ili interneta. Zahvaljujući njima, podizanje sistema nakon paljenja traje svega 10tak sekundi.

Kamera ima rezoluciju od 8 megapixela, a video zapisi su 720p ili 1080p sa 30fps.

Nezvanično je proglašen najboljim smartfonom za medije, odnosno video materijale dostupne na inrenetu. Brzina kojom aktivira sadržaje, zajedno sa kvalitetom slike, stavlja ga u ravan sa desktop računarima.

Opisati apsolutno sve performanse je praktično nemoguće, jer se sve mogućnosti ovog telefona mogu dodatno povećati pomoću brojnih aplikacija sa Android marketa. Od trenutka kada ga pokrenete, trebaće vam mjeseci da ispitate sve mogućnosti koje je obezbijedio proizvođač i Android tržište. Kroz brojne aplikacije, ovaj telefon može postati vaš najvažniji izvor informacija i zabave – čitaćete novine, slušati radio, igrati igrice…Prema iskustvima brojnih korisnika, ovaj telefon radi sve, samo ne kuva večeru

Uzevši sve u obzir, ne čudi što se ovaj telefon našao na mjestu najboljeg telefona za 20011.godinu na T3 Gadget Awards takmičenju, a o nagradama su odlučivali eksperti iz TechRadar, MSN, T3, Gizmodo, Sky News, uSwitch, Silicon i The Telegraph.

Sa cijenom od oko 600€ na našem tržištu, sigurno predstavlja veliki izdatak za većinu, međutim, oni sa plićim džepom mogu ga kupiti kroz manje ili više povoljne ugovore sa lokalnim mobilnim operaterima. Mada je već sada ovaj model star već više od 6 mjeseci, za koju god varijantu da se odlučite, iz ličnog iskustva vam možemo potvrditi da se nećete pokajati.


There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.