09. 12. 2011.

HTC za dame


HTC Rhyme

Jedan u nizu proizvoda HTC-a je Rhyme, prvenstveno namijenjen damama. Iako nema baš sve karakteristike najboljih telefona današnjice, Rhyme posjeduje zanimljive dodatke, a ljubičasta boja ga čini modernim modnim detaljem.


Već na prvi pogled biće vam jasno da je u pitanju tipični HTC dizajn. Ivice su zaobljene, dimenzije su 116,8 x 61 x 10,1 mm, a težina 135g, pa Rhyme lijepo stoji u ruci. Kontrolni tasteri su pozicionirani na tipičnim mjestima za HTC – za volumen desno sa strane, za stand-by na vrhu, zajedno za priključkom za slušalice. Na dnu displeja se nalaze – home, menu, back i search tasteri. Displej je 3.7 inča i 800 x 480 pixela, isti kao kod HTC Desire S. Telefon pokreće 1GHz single-core procesor, podržan sa 768MB RAM. Sve ovo daje veliku sigurnost pri obavljanju funkcija, međutim, pri otvaranju više “većih” aplikacija, može se primijetiti da mu nedostaje brzine. Interno imaćete 1GB memorije, ali postoji i kartica od 8GB sa mogućim proširenjem do 32GB. Rhyme nam dolazi sa Andorid v2.3.5 i HTC Sense 3.5. Kamera telefona je samo 5 megapixela, ali ima zanimljive efekte za slike poput panoramskog snimanja, distorzije ili portret moda. Prednja kamera ima maksimalno 640×480 pixela, a video je moguće snimati pri rezoluciji od 720p.

HTC Rhyme

Kada izvučete Rhyme iz kutije, još malo zavirite u nju. Tamo ćete naći ono što Rhyme stvarno izdvaja od konkurencije – dock, dodatak koji se može povezati na punjač i na koji možete postaviti Rhyme u odličnu poziciju za gledanje filmova, naprimjer. Dock takođe može biti i Bluetooth speaker, samo ne zaboravite da ga isključite kada izlazite iz kuće. Kada upotrijebite dock, ekran se transformiše u landscape formu, a funkcije pozivanja ili kalendara vam ostavlja na dohvat ruke. Drugi zanimljiv dodatak je tzv. Charm koji u stvari predstavlja LED lampicu na kraju kabla, koja svijetli kada primate poziv ili dobijete poruku. Ideja je da svjetlost lampice objavi dolazeći poziv, iako možda ne čujete vaš telefon. Na kraju, sa Rhymeom dobićete i bijelu kožnu vrećicu. Fancy, zar ne?

Za bateriju se može reći da je jača strana ovog telefona, iako 1600mAh ne obećavaju baš mnogo. Naime, može trajati i do dva dana, naravno, ako ga ponekad ispustite iz ruku.

Iako ovaj telefon možda nije „opasna mašina“ sa dualcore procesorom , 4.0 ili 4.3 touch screenom, definitivno će zadovoljiti makar modne ukuse mnogih djevojaka.


Takođe preporučujemo:


Xperia Active
Xperia Active
Vijesti

There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.