22. 12. 2011.

Google Sky Map


google sky map

Pored mape naše planete, Google nas svojom mapom neba vodi i do zvijezda. Google Sky Map je veoma zanimljiva aplikacija, kojom makar virtuelno možemo zaviriti u svemir.


Ova aplikacija koristi GPS, akcelerometar i kompas telefona kako bi odredila aktuelni položaj zvijezda, planeta i sazvježđa u odnosu na vaš trenutni položaj. Ako želite znati što predstavljaju pojedina tijela na ekranu, pritiskom na ekran dobićete bočni meni sa ikonicama, pomoću kojih možete „uključivati“ ili „isključivati“ zvijezde, planete, liniju horizonta… Ako je aktivirana linija horizonta, znaćete tačno na koju ste stranu svijeta okrenuti. Pomjeranjem telefona, pomjeraće se i aktuelna slika na ekranu. Pored automatskog, moguće je odabrati i manuelno pretraživanje neba, kao i zumiranje onoga što vas zanima. Pomoću menija telefona, možete odabrati i noćnu sliku neba ili pogledati galeriju slika vasione, čiji je izvor Hubble teleskop. Takođe je moguće putovati kroz vrijeme i pogledati kako je izgledalo nebo nekog ranijeg ili kako će izgledati nekog narednog datuma. Postoji i pretraga pomoću ključne riječi. Ako npr. tražite neku zvijezdu, ukucajte ime i stići ćete pravo do nje. Jedino što možda aplikaciji nedostaje, jesu direktni linkovi kako bismo više saznali o onome što vidimo na ekranu, ali je sigurno da će oni koje zanima svakako naći još informacija.

google sky map google sky map

Odabirom ove aplikacije, dobićete pravi mali planearijum u džepu, koji uvijek može poslužiti makar kao kompas. Možda je upotreba ove aplikacije pomalo ograničena na one koji se na neki način bave vasionom, ali je sigurno da smo se makar jednom svi zapitali kako se zove sazvježđe tik iznad našeg krova.

Cijena: Besplatna

Takođe preporučujemo:


ConvertPad – Unit Converter
ConvertPad – Unit Converter
Aplikacije
Hide It Pro
Hide It Pro
Aplikacije
booking.com
booking.com
Aplikacije

There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.