23. 12. 2011.

Memory Trainer


Memory Trainer

Da li ste znali da možete da vježbate mozak? Savremena medicina smatra da je moždane ćelije moguće održavati vitalnim svakodnevnim adekvatnim stimulusima, a čak i da je redovnom vježbom moguće poboljšati mentalne sposobnosti. Najskorija vijest je i da koeficijent inteligencije nije konstantan u toku života, već da se može mijenjati zavisno od stimulacije. Vođen upravo tim saznanjima, Memory Trainer sadrži savršene zadatke za razmrdavanje sivih ćelija, prije svega testirajući našu sposobnost pamćenja.


Memory Trainer je podijeljen u 20 vježbi sa po tri nivoa, ushodno od najlakše ka najtežoj. Svaki nivo ima po nekoliko zadataka, a oni uglavnom ispituju prostornu i radnu memoriju, koncentraciju i fokusiranje. Tako će npr. biti potrebno da odgovoritekoji je redosled brojeva ili oblika, imena glavnih likova u rečenici ili na kojoj poziciji na ekranu se nalaze određeni znakovi. Da biste rješavali memorijske zadatke nije vam potrebno posebno uputstvo za upotrebu, mada ćete u aplikaciji naći i to. Sve vaše rezultate aplikacija bilježi i prati, tako da možete i vi pratiti vaš napredak tokom vremena. Autori su se potrudili da u aplikaciji pronađete i informacije o osnovama unapređenja memorije, pa tako možete pročitati i kako se vaš mozak fizički mijenja sa pamćenjem novih sadržaja.

Memory Trainer Memory Trainer

Teško je reći da je ovo obična aplikacija, a isto tako nije ni baš klasična igrica. Možda je najbolje reći da je to igrica, koja osim zabave nudi i izvjesnu korist. Sigurno je da ne može štetiti vašim sivim ćelijama, a da li će zaista doći do poboljšanja memorije ako redovno koristite Memory Trainer, ne možemo vam odgovoriti. Vjerovatno će vam makar biti zanimljivo da istestirate vaše trenutne memorijske sposobnosti, a to svakako neće biti uzalud potrošeno vrijeme.

Cijena: Besplatna

Takođe preporučujemo:


Plants vs. Zombies
Plants vs. Zombies
Igre
Grand Theft Auto III: 10 Year Anniversary Edition
Grand Theft Auto III: 10 Year Anniversary Edition
Igre
World of Goo
World of Goo
Igre

There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.