28. 12. 2011.

Xperia Active


xperia active

Još jedan iz porodice Android telefona je Sony Ericsson Xperia Active. Iza pomalo robustne spoljašnjosti krije se moćna platforma i brz procesor, koje ublažavaju sve nedostatke prilično malog ekrana.


Kreatori pametnih mobilnih telefona se uglavnom trude da naprave što tanji i lakši telefon, zaboravljajući da ne žele baš svi takve telefone. Xperia Active kao da je kreirana da preživi sve nedaće spoljašnjeg života – otporna je na prašinu i vodu. Veličinom savršeno odgovara prosječnom džepu, a debljina je 16.5mm, uglavnom zahvaljujući trostrukom poklopcu baterije koji zapravo i štiti bateriju od vode. Priključci za USB i slušalice su zaštićeni sa zapečaćenim poklopcima, a telefon vas zvukom upozorava da provjerite jesu li zatvoreni, kada nisu u upotrebi. Postoji u bijeloj i crnoj boji sa narandžastom ivicom koja uokviruje telefon. Nekima se to baš i ne dopada, ali sve je stvar ličnog ukusa. Ekran je veličine 3 inča i ima rezoluciju od samo 320×480 pixela. Bez obzira na to, touchscreen je veoma efikasan, pa brzo odgovara na sve vaše komande. Zanimljivo je da odlično funkcioniše i kad je vlažan, što kod drugih telefona uglavnom nije slučaj.

xperia active

Iako je ekran neobično mali, platforma je moćna – Gingerbread, odnosno njegova najnovija verzija 2.3.4. Pored Androida 2.3.4, Xperia Active koristi Sony Ericssonov Timescape korisnički interfejs, koji je već viđen kod Xperie Ray i Xperaie Arc S, ali sada sa mnogo poboljšanja. Procesor ima 1GHz, podržanih sa 512 Mb RAMa. Interna memorija je svega 300MB i još 2 GB na microSD kartici, a možete pojačati memoriju sa karticom do 32MB ako vam je potrebno. Kamera ima samo 5 megapixela,pa ponekad slike mogu izgedati zamućeno, dok je video zapis je solidan sa 720p. Baterija traje standardno kratko, kao i kod većine pametnih telefona, tako da ćete je vjerovatno puniti svakog dana.

Osim malog ekrana, Xperii Active se nema previše toga zamjeriti. Ako zbog posla ili zadovoljstva dugo boravite vani ili ste izloženi nekim lošim vremenskim uslovima, ovo je pravi telefon za vas. Samo ne zaboravite da ponesete punjač sa sobom.


Takođe preporučujemo:


HTC za dame
HTC za dame
Vijesti

There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.