12. 01. 2012.

Motorola sa Intel procesorom


Motorola sa Intel procesorom

Prvi Motorola telefon sa Intel procesorom najavljen je za drugu polovinu 2012 godine, kako su dvije kompanije najavile na CES 2012 (Consumer Electronics Show)


Saradnja dvije kompanije predstavljaće samo početak višegodišnje saradnje na budućim generacijama telefona i tableta. Intel i Motorola nisu najavili nikakve posebne detalje vezane za novi telefon osim da će sadržati Intelov novi Atom Z2460 na 1.6 GHz sa integrisanim grafičkim procesorom. Intel je uvijek bio u vrhu kada je u pitanju sirova procesorska snaga, međutim sa druge strane nije pretjerano efikasan kada je u pitanju potrošnja energije. Taj trend je vidljiv i sada, tako da će Atom Z2460 hardverski moćan procesor, međutim energetska efikasnost će biti osrednja.

Motorola sa Intel procesorom

Ovo partnerstvo je bitno za obje kompanije naročito Intel koji je kasno ušao na tržište procesora namjenjenih mobilnim telefonima i tabletima. Motorola trenutno koristi Qualcomm i Texas Instruments procesore koji se danas mogu naći u većini savremenih mobilnih uređaja. Ovo partnerstvo bi trebalo da značajno učvrsti Intelovu poziciju naročito u slučaju da federalni regulatori Sjedinjenih Država odobre, šaljivo nazvanu Googlrolu, tj. Googlovu kupovinu Motorola Mobility za 12,5 milijardi dolara.


There are no comments yet, add one below.

Leave a Comment


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.